VDL LIFTBOXX

Efficiënte distributie voor veel doelen

Snel laden en lossen op grondniveau in een kleine vrachtwagen met een hoog laadvermogen. Met verschillende Boxx-units voor veel toepassingen, allemaal eenvoudig aan te sluiten zonder de cabine te verlaten. Bespaar tijd door transportcontainers vooraf te laden, die optioneel kunnen stijgen tot laadperronhoogte. De VDL LiftBoxx is verkrijgbaar in GVW van 3,5 – 5,0 en 6,5 ton. De VDL LiftBoxx is ontwikkeld om stadsdistributie efficiënter te maken. Door het toenemende gebrek aan ruimte voor transport groeit de behoefte aan efficiënt en flexibel gebruik van kleine vrachtwagens in steden.

Voordelen

Tijdwinst bij laden & lossen

Sneller laden en lossen door het RoRo principe (Roll-on Roll-off). De laadbak, of containerunit zakt in 8 seconden tot op de grond. Op 25 adressen bespaart u 18% ofwel 1,5 uur per voertuig, per dag met de VDL LiftBoxx.

Laden op grond niveau

Direct toegang zonder opstap. De VDL LiftBoxx dropt haar laadvloer tot grondniveau. Elk type lading tot 4.500 mm lang rolt op de kleinste wieltjes al snel in en uit.

Geen laadklep nodig

Minder wachttijden, meer effectieve kilometers, meer laadvermogen.

Multifunctioneel

Met 3 chassisbreedtes en Boxx lengtes tot 5.000 mm zijn de mogelijkheden eindeloos. Aankoppelen van een andere Boxx verandert het gebruiksdoel. Zonder van voertuig te wijzigen.

Gunstige ergonomie

Stop met zwaar tillen van uw lading en het klimmen in uw bedrijfswagen. In plaats van uw lading te tillen brengt u de laadvloer omlaag. Zo beperkt u belasting van rug, knie en schouders.

Wisselfunctie

De VDL LiftBoxx is flexibel inzetbaar, met verschillende containerunits, laadbakken op maat en overige toepassingen. Met één VDL LiftBoxx kunnen verschillende klanten en projecten tegelijk bediend worden.

Laadvloer aan te sluiten op loading dock 

Optioneel is de laadvloer op te tillen tot 1,5 meter hoogte. Hierdoor is laden en lossen bij loading docks mogelijk.